Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف به نقل از رسانه ها، نتایج انتخابات میان دوره‌ای آمریکا نشان می‌دهد که دموکرات‌ها اکثریت کرسی های مجلس نمایندگان را در اختیار گرفتند. این در حالی است جمهوریخواهان موفق به حفظ اکثریت خود در مجلس سنا شده‌اند. رای دهندگان آمریکایی روز سه شنبه برای انتخاب ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان، یک سوم اعضای مجلس سنا و شماری از فرمانداران ایالت‌های مختلف به پای صندوق های رای رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمهوریخواهان در دو سال اول ریاست‌جمهوری ترامپ هر دو مجلس را در دست داشتند اما با خارج شدن کنترل مجلس نمایندگان کارها برای ترامپ می‌تواند دشوارتر از قبل شود. با این پیروزی، دموکرات‌ها این امکان را پیدا می‌کنند تا در این مجلس جلوی برنامه‌های ترامپ را بگیرند و مانع از اجرای آنها شوند. آنها همچنین از طریق کمیته‌های مختلف می‌توانند بر عملکرد دولت او نظارت کنند. البته در نهایت این که چند نماینده دموکرات در مجلس باشند مهم است. هر چه قدر تعداد نماینده‌ها بیشتر باشد، کار برای دموکرات‌ها راحت‌تر خواهد بود.

از سوی دیگر انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا با دستاوردهای چشمگیری برای زنان و اقلیت‌ها همراه بوده است. برای نخستین بار یک آمریکایی ایرانی‌تبار به مجلس نمایندگان راه یافت. بدون شک وقوع چنین اتفاقاتی به نوعی می تواند در راستای مخالفت با سیاست های ترامپ تفسیر شود.

تاثیر نتایج انتخابات بر آینده برجام

با مشخص شدن نتایج انتخابات میان‌ دوره‌ای آمریکا و اکثریت یافتن دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان، گمانه‌زنی‌ها پیرامون میزان تاثیر این نهاد بر سیاست خارجی آمریکا شدت یافته است.

به گزارش یورو نیوز به نقل از رویترز، دموکرات‌ها از اکثریت‌ تازه بدست آمده خود بر مجلس نمایندگان استفاده خواهند کرد تا سیاست خارجی دونالد ترامپ را دستخوش تحولاتی کنند. با این حال الیوت آنجل که در دور جدید به ریاست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان خواهد رسید گفته است که درباره ایران دموکرات‌ها نمی‌توانند تغییر خاصی در وضعیت فعلی صورت بدهند.

هر چند دموکرات‌ها حائز اکثریت مجلس نمایندگان شده‌اند، با این حال قدرت آن‌ها محدود است چرا که برای تصویب نهایی طرح‌های خود نیاز به تایید نهایی سنا دارند که تحت تسلط جمهوری‌خواهان است. از طرف دیگر هرچند دموکرات‌ها از خروج آمریکا از برجام ناراضی هستند با این‌ حال تا زمانی که جمهوری‌خواهان کاخ سفید را در دست دارند، آنان تغییر چندانی نمی‌توانند در سیاست خارجی ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید:

انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا؛ همه پرسی درباره ترامپ و سرانجام تحریم‌ها علیه ایران

 

الیوت آنجل که از دموکرات‌های مخالف توافق هسته ای با ایران بود اما می‌گوید که باید دولت ترامپ بیشتر از نزدیک با متحدان مهم‌اش نظیر اعضای اتحادیه اروپا کار کند. او می‌گوید: «من فکر می‌کنم کاری که باید انجام دهیم این است که آسیبی که به روابطمان با متحدین‌مان وارد شده ترمیم کنیم.»

استعفای جف سشنز

جف سشنز، دادستان کل آمریکا، روز چهارشنبه ۱۶ آبان به درخواست رئیس جمهوری آمریکا از سمت خود استعفا داد. دونالد ترامپ در توئیتر خود، کناره‌گیری سشنز را اعلام کرد.

 

خداحافظی جف سشنز پس از انتخابات میان‌دوره‌ای در این کشور قابل پیش‌بینی بود. جمهوریخواهان آمریکا در پایان انتخابات روز سه‌شنبه، اکثریت خود را در مجلس سنای این کشور حفظ کرده ولی بیشتر کرسی‌های کنگره را از دست دادند.

جف سشنز در نامه استعفای خود نوشته است که به درخواست رئیس جمهوری از سمت خود کناره می‌گیرد. دونالد ترامپ اعلام کرد که «جانشین دائمی» جف سشنز را متعاقبا معرفی خواهد کرد. وی در توییتر خود نوشته است که تا آن زمان ماتیو وایتکر، رئیس دفتر آقای سشنز موقتا سرپرستی دادستانی کل یا همان وزارت دادگستری آمریکا را بر عهده خواهد داشت.

عبدالله شهبازی در این باره معتقد است: در پی پیروزی حزب دمکرات در انتخابات مجلس نمایندگان و نگرانی شدید ترامپ جنگ بر سر تحقیقات مولر آغاز شد. ترامپ که نگران ادامه تحقیقات رابرت مولر درباره نقش روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ است، ساعاتی پیش جف سشنز، دادستان کل آمریکا، را برکنار کرد. ‌خانم نانسی پلوسی، که به احتمال قریب به یقین رئیس مجلس نمایندگان خواهد شد، در توئیتی اخراج دادستان کل آمریکا را سنگ‌اندازی در راه تحقیقات رابرت مولر خواند و توئیت ۲۴ سپتامبر خود را پین کرد که خواستار وضع قانونی برای حمایت از تحقیقات مولر و کشف حقایق [درباره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶] شده بود.

بدینسان، جنگ بر سر تحقیقات مولر، بسیار زودتر از آنچه تصور می‌رفت، آغاز شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۰۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ایران علیه آمریکا

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به ویژه مردم نوار غزه بیانیه‌ای را صادر کرد .‌

به گزارش ایسنا ، در متن این بیانیه آمده است :« وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را محکوم کرد