Web Analytics Made Easy - Statcounter

رصد صفحات توییتری برخی نمایندگان مجلس یازدهم با محوریت «انتخابات آمریکا» نشان می‌دهد غالبا استقبالی از حضور «جو بایدن» در کاخ سفید نشان نداده و گفته‌اند راه حل مشکلات کشور را باید در داخل جست‌وجو کرد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی با واکنش‌های گوناگونی نسبت به شکست ترامپ و پیروزی بایدن همراه شد اما در مجموع بهارستانی‌ها از پیروزی «جو بایدن» ابراز خرسندی نکرده و را فردی مشابه ترامپ دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی عده‌ای از نمایندگان، کسانی را که بین بایدن و ترامپ فرق می گذارند ،«ساده لوح» خوانده‌اند.

داده کاوی ایرنا در خصوص رصد نظرات برخی نمایندگان مجلس یازدهم درباره انتخابات آمریکا نشان می‌دهد که مهمترین هشتگ‌هایی که نمایندگان مجلس در توییت های خود از آن استفاده کردند، به قرار زیر است:

#بایدن

#ترامپ

#آمریکای_بایدن

#امریکای_ترامپ

#سراب_آمریکا

#افول_امریکا

#سراب_دموکراسی

#خسارت_محض

#جریان_تحریف

توییت «محمدباقر قالیباف» از نخستین و پربازدیدترین واکنش‌هایی بود که پس از اعلام نتایج آمریکا بازتاب زیادی در فضای مجازی پیدا کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی در توییتی با هشتگ #افول_آمریکا و با اشاره به آیاتی از سورۀ نازعات که سرکشی و سرنوشت فرعون در آن بیان شده است نسبت به نتیجه انتخابات آمریکا واکنش نشان داد. قالیباف همچنین ویدئوی ۲۸ ثانیه‌ای از سید حسن نصرالله درباره ترامپ را به این توییت پیوست کرده بود که در آن پیش‌بینی شکست وی در انتخابات آمریکا را کرده بود.

---

بعد از رئیس مجلس، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به انتخابات آمریکا اینچنین واکنش نشان داد: «پس از انتخابات ۲۰۲۰، ایالت متحده دو قطبی‌تر از گذشته خواهد شد و شاهد شکاف‌های اجتماعی بیشتری در جامعه آمریکا خواهیم بود؛ همچنین این انتخابات، حیثیت مدعیان دموکراسی را بیش از پیش بر باد داد»

---

تحلیل محتوای توییت سایر نمایندگان مجلس بر چند محور مختلف تاکید دارد:

۱.اظهار بی‌طرفی نسبت به نتیجه انتخابات آمریکا و تاثیر آن در سرنوشت ایران

۲.کنایه به دموکراسی آمریکایی و وضعیت برگزاری انتخابات آمریکا و اغتشاشات داخلی

۳.موج جدید انتقادات به دولت و به بهانه انتخابات آمریکا

۴. حمله به برجام و مقایسه تحریم های ایران در دوران دموکرات‌ها و جمهوریخواهان

۱.اظهار بی‌طرفی در قبال انتخابات آمریکا

بیشترین سهم محورهای موضوعی حول توییت‌های نمایندگان مجلس درباره انتخابات آمریکا، به ارتباط نداشتن این انتخابات به سیاست و جامعه ایران اشاره داشته است. برای نمونه می توان به چهار توییت نماینده اصفهان، خاش، ابهر و خرم آباد اشاره کرد:

عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در صفحه شخصی خود نوشت: «موضوع انتخابات آمریکا یک مسئله داخلی و مربوط به خودشان است، اما جایگاه جمهوری اسلامی ایران در انتخابات آن‌ها بسیار بزرگ است و می‌دانند که نباید ایران را دست کم بگیرند.»

---

همچنین اسماعیل حسین زهی نماینده خاش در مجلس نوشت: «انتخاب بایدن یا ترامپ تاثیری در سیاست‌های کلی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران ندارد؛ گره زدن سرنوشت آینده ایران به انتخابات آمریکا اشتباهی بزرگ است.»

---

در ادامه، مهرداد ویس کرمی درباره انتخابات آمریکا اینگونه واکنش نشان داد: «در انتخابات آمریکا، برای ما تفاوت نمی‌کند که کسی از گله فیل رأی بیاورد یا از گله الاغ! طبق تجربه تاریخی و تعالیم اسلامی، سواری دادن به هر دو حماقت است! پس به قرآن عمل می‌کنیم که فرمود: قاتلوا ائمة الکفر»

---

حسن شجاعی نماینده ابهر در مجلس نیز در صفحه شخصی خود اینگونه می‌نویسد: «آمریکای بایدن به اندازه آمریکای ترامپ دشمن ایران است با تفاوت در روش. کسی که زندگی و حتی نان شبش را به دشمن خودش گره بزند، چه نام دارد؟»

---

۲.کنایه به دموکراسی آمریکایی و وضعیت برگزاری انتخابات این کشور

گروه دیگری از نمایندگان مجلس، انتخابات آمریکا و ادعاهای دونالد ترامپ مبنی بر تقلب و همچنین برخی ناآرامی‌های این کشور را دستمایه نوشته‌های انتقادی خود نسبت به سیستم ایالت متحده و ادعای دموکراسی و آزادی بیان در این کشور قرار دادند. برای نمونه می توان به ۲ توییت علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان و همچنین سید نظام الدین موسوی نماینده تهران اشاره کرد:

علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود نوشت: «الاغ یا فیل بایدن یا ترامپ! آبی یا قرمز!... هرچه باشد فقط سراب دموکراسی ادعایی در آمریکا بیش از گذشته هویدا شد... راستی اعلام زود هنگام پیروزی... و وقتی خواب بودم آراء ما را دزدیدند... شما را یاد کدام خاطره می‌اندازد؟ ...»

---

همچنین سید نظام الدین موسوی نماینده تهران در مجلس در فضای مجازی بیان می‌کند: «سانسور مواضع ترامپ و پسرانش درباره تقلب در انتخابات توسط پلتفرم‌ها و شبکه‌های تلویزیونی، نماد آزادی رسانه‌ها در آمریکا نیست. بلکه بیانگر تلاش رسانه‌های جریان اصلی (MainStream) برای سرپوش گذاشتن بر رسوایی بزرگ لیبرال دمکراسی در خانه اصلی آن است. میخواهند کسی نفهمد پادشاه لخت است.»

---

۳.موج جدید حملات به دولت به بهانه انتخابات آمریکا

حمله به دولت حسن روحانی به بهانه انتخابات آمریکا از دیگر محورهای توئیت برخی نمایندگان در روزهای اخیر بوده است.

محسن زنگنه، نماینده تربت حیدریه در مجلس در صفحه شخصی خود نوشت: «هفت سال از عمر دولت گذشت تا رییس جمهور محترم متوجه شدند آمریکا دشمن ماست و قابل اعتماد نیست. حالا یک سال دیگر مجدد ایشان فرصت دارند تا به این برسند که فرقی بین ترامپ و بایدن نیست. امیدوارم این هزینه‌ای که از جیب ملت داده می‌شود در ادامه حیات سیاسی رییس جمهور محترم موثر باشد.»

---

سید ناصر موسوی لارگانی عضو هیئت رئیسه مجلس نسبت به انتخابات آمریکا و اقدامات صورت گرفته بعد از آن در صفحه شخصی خود نوشت: «اینکه معترض روحانی بودیم تا اقتصاد کشور را در تله انتخاباتی آمریکا گرفتارنکند، دارد عوارضش را شفاف نشان میدهد. چرا باید در فاصله دو روز و با خبر تفوق اولیه ترامپ و سپس بایدن شاهد نوسان ۳۰ درصدی قیمت ارز و طلا باشیم؟ دولت در حال القای چه پیام و اجرای چه طرحی است و گناه مردم چیست؟».

---

۴. حمله به برجام و مقایسه تحریم‌های ایران در دوران دموکرات‌ها و جمهوریخواهان

برخی نمایندگان با اشاره به پیامدهای برجام و فراوانی تحریم‌ها در دولت دموکرات‌ها، به نوعی پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا را بهانه‌ای برای تاختن بر رقیبان قرار دادند.

مالک شریعتی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار دارد: «اصرار بر تکرار اشتباه: صهیونیست‌های مخالف برجام: چرا اندک امتیازی به ایران دادید؟  انقلابی‌های منتقد برجام: چرا همه چیز دادید و "تقریبا هیچ" نگرفتید؟  شما عمدا این دو مخالفت را یکی کردید و نتیجه خسارت محض بود: نه سانتریفیوژ نه چرخ اقتصاد  مردم را از چاه ترامپ به چاله بایدن نبرید!»

---

ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به جریان تحریف اشاره کرد و نوشت: «از پیروزی انقلاب تا تابستان۹۵، جمعاً ۲۹ قانون و مقررات تحریمی از طرف آمریکا علیه ایران وضع شده، که ۲۲تای آن از طرف دموکرات‌ها و ۷تحریم از طرف جمهوریخواهان بوده است. دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳مورد رکورددار تحریم هاست. مردم فریب جریان تحریف که هدفش بزک کردن آمریکاست را نمی‌خورند.»./ایرنا

---

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی انتخابات آمریکا برخی نمایندگان نمایندگان مجلس دموکرات ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۱۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین

آفتاب‌‌نیوز :

بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت طی سخنرانی خود درباره تظاهرات دانشجویان خواهان پایان جنگ غزه و متفرق کردن اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا، گفت: تظاهرات مسالمت‌آمیز در ایالات متحده مورد قبول است، اما خشونت ضدقانون است. آسیب زدن به دارایی‌های عمومی جزو آزادی بیان نیست.

به نوشته العربیه؛ رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه با ورود گارد ملی به دانشگاه‌های‌مان مخالفیم گفت: یهودی‌ستیزی در دانشگاه‌های ما جایی ندارد. نظم باید در همه مراکز دانشگاهی آمریکا حکمفرما شود. اعتراضات باید در چارچوب قانون و بدون خشونت، نفرت‌پراکنی یا تخریب برگزار شود. حق اعتراض تضمین شده است، اما آشوب جایز نیست.

جو بایدن گفت: اعتراضات تغییری در سیاست‌های من در خاورمیانه نخواهد داد.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • واکنش بایدن به خیزش دانشجویی
  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟